mei 2018

feest- en vakantiedagen


De Karwij sluit op woensdag 24 en donderdag 25 mei; dinsdagabonnees noteren dat best even. De zomeruren beginnen dit jaar op 13 juni: de winkel is dan open van 15u tot 19u, behalve op zaterdag, die dag verandert er niets.

Voor de volledigheid geven we hier ook al de zomerregeling: we sluiten op
vrijdag 21 en zaterdag 22 juli
en van
15 tot en met 19 augustus.

Op 4 september gaan de gewone openingsuren weer in.

Zoals altijd kan u blijven komen winkelen, of de groententas afhalen, op afspraak. Dat kan eenmalig zijn of een regeling voor de hele zomer: bespreek het even met ons en wij zorgen ervoor dat u hier voor of na de uren terecht kan.

nieuw


Ze zijn Belgisch, bio, suikervrij en lekker: de vruchtendranken van Juice-Fantasy. Geen sappen, echter; de drankjes zijn gemaakt op basis van vruchtenpuree, kruiden en bloesems.
We beginnen met 3 soorten;
vlierbloesem & munt (gezoet met agavesiroop), framboos (appeldiksap) en mango (appeldiksap). Elk flesje bevat 25 cl en heeft een handige schroefdop, zodat u er lekker lang van kan genieten.
Kent u ze nog, de harde koekjes van Biosoleil die we jarenlang verkocht hebben tot de bakkwaliteit zo sober werd dat we er noodgedwongen mee moesten stoppen? Van dezelfde bakker zijn er nu bijzonder geslaagde
pruimenkoekjes, op basis van speltmeel en gezoet met tarwestroop en natuurlijik ook pruimen. Verpakt per telkens 3 stuks: niet zo hard, licht elastisch, amper kruimelend en zachtzoet. Ideaal voor tijdens (lange) wandelingen en fietstochten!

reizen

Het reisseizoen nadert, voor sommigen is het trouwens al begonnen, en hoe plezant het ook is: het brengt specifieke problemen met zich mee. Om onaangenaamheden met de nawerkingen van onbekend of niet zo hygiënisch bereid buitenlands voedsel te vermijden kan u zoals elk jaar terugvallen op de bekende umesannekes, in de handige kleine uitschuifdoosjes. Ze helpen tegen een opgeblazen gevoel, tegen misselijkheid en reisziekte, tegen winderigheid en krampen, tegen evenwichtsstoornissen en draaiingen, tegen diarree én tegen constipatie.

Om uw huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen zijn er
zonnecrèmes en –melk met verschillende factoren, om ze af te koelen bij verbranding is er aloë vera- en rescuegel; die laatste is ook nuttig bij insektensteken, snij- en schaafwonden, uitslag en andere huidirritaties.