juni 2017

zomeruren


Midden deze maand is het zover: op dinsdag 13 juni gaan de zomeruren in. Dat betekent dat de winkel dan open is van

15u tot 19u, en dat van dinsdag tot vrijdag.

Op zaterdag verandert er niets, die dag kan u hier terecht van 12u tot 18u.
En, zoals altijd: ook op afspraak, voor of na de openingsuren.


sap

Pajottenlander blijft verrassen: na het gesmaakte appel-rabarbersap is er nu appel-gembersap, een geslaagd huwelijk tussen het zoet-zure van appel en het pittige van verse gember, met een ietsiepietsie citroensapconcentraat. Heerlijk verfrissend, maar de nieuwkomer kan ook in een warme punch, later op het jaar.

rijstwafels


Een van de eerste introducties vanuit de makrobiotische voedingswijze, lang geleden in de jaren ’70 van de vorige eeuw: rijstwafels, dunne ronde wafeltjes gemaakt van gepofte rijst, al dan niet met zout, en later ook met of van andere granen. Licht, voedzaam, naar wens besmeerbaar en calorie-arm.
De luxeversie kwam later: rijstwafels in een jasje van pure of melkchocolade. En nu bestaat die laatste ook in een veganistische uitvoering:
wafels met rijstmelkchocolade, lekker en luchtig.
.
handen

Het zijn de lichaamsdelen die het vaakst worden blootgesteld aan temperatuurswisselingen, aan zonlicht en koude, aan schoonmaakmiddelen allerhande, aan wasbeurten warm en koud, met of zonder zeep of gel: onze handen. De huid ervan krijgt dan ook heel wat te verduren, kan verruwen, droogt makkelijker uit, toont op rijpere leeftijd al sneller rimpeltjes en/of pigmentvlekken. Dr Hauschka heeft daarom een aparte regeneratie handcreme ontwikkeld, die tegelijk verzorgt, beschermt en vitaliseert. Ze is samengesteld uit enerzijds rijke oliën en wassen (olijf, avocado, cacaoboter), die intensief verzorgend werken, en anderzijds waterige extracten uit onder meer klaver en kweepeer, die het vochtgehalte op peil houden en de weerstand tot in de vingertoppen versterken.
Extra verzorging nodig? Probeer dan eens een handmasker: een dubbele portie regeneratie handcreme met strijkende bewegingen verdelen over handpalm en handrug tot aan de polsen, de handen in een warme handdoek wikkelen en de creme 5 tot 8 minuten laten inwerken.

U kan ook nog (even) profiteren van enkele promo-acties: gratis kleine verpakkingen gezichtslotion of nachtserum bij aankoop van reinigingscreme, kweepeercreme, vloeibare dagcreme (30 ml), gezichtslotion, rozencreme en rozencreme light. Nachtserum is vetvrij, laat de huid ademen en regenereren en herstelt het natuurlijk evenwicht. De gezichtslotion reguleert de vochtbalans en stimuleert het zelfherstellende vermogen van de huid, bij de heren ook na het scheren.