juli 2017

feestdag


Eentje deze maand: 21 juli. En omdat die op een vrijdag valt hangen we er 22 juli aan vast.
Vrijdagabonnees die die week toch een (eventueel kleinere) groententas willen laten dat best de week ervoor weten, dan maken we die op dinsdag 18 juli.


wiweetjes

Het is een nieuwe rubriek op onze website; de wiweetjes, wat tegelijk staat voor winkelweetjes en voor ‘wie weet?’. Het zijn niet- actie-, seizoens- of datumgebonden info’s, tips en anekdotes: over de geneeskracht van natuurvoeding, over bereidingswijzen, kruiden, al dan niet zelfgemaakte schoonmaakmiddelen,…
Kortom: weetjes die dikwijls van pas komen maar waarvoor in de winkel niet altijd ruimte of tijd is om ze u mee te geven.

Veel leesplezier gewenst!

lamazuna

Handig voor zowel thuis als onderweg: natuurlijke vegan kosmetica in geconcentreerde vorm van Lamazuna. We hebben het dan over cacaoboter in blok die door de lichaamswarmte zacht wordt en uitgesmeerd kan worden (huid, lippen, massage), over sjampoos in blok en met verschillende geuren - op de natte haren wrijven tot het begint te schuimen: uw haar wordt minder snel vettig en blijft zeer zacht. Er is deo, eveneens in blokvorm: even natmaken en ermee over de oksels wrijven.
En er is meer:
oriculi zijn herbruikbare veilige oorstaafjes uit bamboe, zowel geschikt voor grote als voor kleine mensen. Er zijn menstruatiecups uit chirurgisch platinum silicone: zonder latex, zonder ftalaten, zonder bleekmiddel. Ze zijn een alternatief voor tampons en maandverbanden, tot 12u doeltreffend, lekvrij, makkelijk in gebruik en in 2 maten verkrijgbaar, beide in een discreet biokatoenen opbergzakje.

coco yogu

Een nieuwe plantaardige yoghurtvariant komt van Harvest Moon: coco yogu, op basis van kokosmelk. Er zijn 5 smaken, die we afwisselend in huis halen: natuur, mango-passievrucht, vanille, citroen en chocolade – enkel die laatste bevat een weinig kokosbloesemnectar, de andere zijn natuurlijk zoet; ze zijn allemaal vegan, gluten-, lactose- en dus ook suikervrij. Smaak en consistentie: ergens tussen yofu en dessertvla in.
Proef maar eens!


drinkfles

We mogen de gratis artikelen weer uitdelen!
Deze keer gaat het om een lichte maar stevige en zeer praktische drinkfles, die u aangeboden wordt bij de aankoop van een van de berkenprodukten van Weleda - en dat kan er ook een op bestelling zijn. De berkenolie, dat weet u, hebben we altijd in voorraad.