juli 2020

21 juli


Op de nationale feestdag is De Karwij gesloten, dat spreekt, maar de rest van die week (nummertje 30) niet: u kan dan ook op woensdag 22 juli een groententas krijgen als u dat wenst.
Geef het op tijd door en we zorgen ervoor!

tuinwerk

D-Green kent u al, het ecologische middel om mos van tegels of hout te verwijderen, en dat zowel preventief als remediërend.
Hoe gaat dat zo? D-Green droogt mos uit dat op poreuze onder-gronden groeit. Daarna komen de wortels los, en toekomstige regenbuien spoelen het weg. De werking wordt dus met de tijd duidelijk. Na enkele weken is de efficiëntie nog duurzamer en beter zichtbaar.

….maar wist u dat het ook efficiënt is tegen buxusmot? Verdunnen met water en vernevelen over de struiken, en dat enkele keren herhalen met telkens een aantal dagen ertussen.

terug van weggeweest

De vraag was groot en dringend, maar ze komen pas begin juli binnen, met een naamswijziging in het kielzog: de flesjes Hygiënische Reiniger van Sonett heten voortaan
Desinfecteermiddel voor oppervlakken. Inhoud en prijs blijven hetzelfde, dat alvast.

Ook weer verkrijgbaar, maar we hebben er lang op moeten wachten: verse
wakame. Zie de recepten op onze website: wakame met
bloemkool en wakamesla, en ook nog prei met groenten.

biowijn


….en niet alleen bio: ook veganfriendly én gegarandeerd katervrij!
U raadt het al: alcohol komt er niet aan te pas – die wordt volledig weg gefilterd, maar het druivensap is dus wel gefermenteerd – smaak echter des te meer. Er zijn drie kleuren, drie smaken, drie soorten.
De
Vina’O° Chardonnay heeft aroma’s van gele steenvruchten, mango, citroen en bloesems.
De soepele
Vina’O° Merlot roept herinneringen op aan kers, aardbei, framboos en blauwe pruim.
En dan is er nog de mousserende
rosé, met toetsen van kleine rode vruchten en bloesems. Een sappige, frisse drank waarbij u niet op de hoeveelheid hoeft te letten die u verzet. Santé!

…en verder….

Eindelijk is ie er dan: de
veganaise op basis van zonnebloemolie, met mosterd, carob en witte peper. Uw slaatjes worden meteen weer smeuïger!
Wist u trouwens dat de grote zakken
Amicat, die van 7,5 kg, maar liefst 13% in prijs gezakt zijn, en de spliterwten zelfs 30%? Reden te meer om de spliterwtenschotel met seitan nog eens op het menu te zetten!