augustus 2021

een weekje dicht

Even de winkel sluiten: dat doen we ieder jaar in de oogstmaand. Ook nu is dat week 33: van 17 tot 21 augustus. Noteert u het even?
De winkel draait daarna nog een week op zomerregime; vanaf 31 augustus kan u weer vanaf 12u uw boodschappen komen doen.


verfrissend


Toch nog eens twee nieuwe limonades in het assortiment, nadat de zeer gesmaakte Zischdrankjes helaas niet meer verkijgbaar zijn: ze luisteren naar de naam razzle, zijn gemaakt met vruchtensap, kombucha en kruiden in koolzuurhoudend water.

De eerste bevat
appel, citroen en jeneverbes, en een andere, ondoorzichtig en geler van kleur, mandarijn en citroengras.
Licht schudden voor gebruik om het beetje vruchtvlees te verdelen, even wachten: laat ze u smaken!

chocolade

Goed nieuws voor liefhebbers van dit godenvoedsel (letterlijk: theobroma): we hebben drie nieuwe smaken in het aanbod.
De eerste zijn de bekende praliné zeevruchten met hazelnootvulling, maar dan van Wiloco, of om het anders te zeggen: bio, vegan, en gezoet met natuurlijke en duurzame kokosbloesemsuiker.
Er is een nieuwe chocolade van Bonvita:
rijstmelkchocolade met rozijnen en hazelnoten, gezoet met gedroogd suikerrietsap (ofte rapadura, voor wie die naam beter kent).
En er zijn energierepen met
rijstchocolade, dadels en vier soorten noten: amandelen, hazelnoten, cashews en okkernoten.

boek: maan licht

Ingrid Bertrand was psychologe, kunstenares en reportagemaakster, voor ze twee jaar geleden overleed aan een slepende ziekte. Haar boek
Maan Licht, waarvan ze de publicatie nog net heeft meegemaakt, is een dierenfabel voor klein en groot - van 7 tot 107, volgens haarzelf.
Maantje is een muisje dat voorbestemd is voor een belangrijke taak: de redding van het woud en daarmee van alle dieren. Het is geen gemakkelijke opdracht en dikwijls dreigt er groot gevaar. Ze leert heel wat over zichzelf en over de medebewoners van het woud.
Maan Licht leest als een spannend avonturenverhaal, en houdt tegelijkertijd een psychologische spiegel voor over de macht van oude wonden en hoe die geheeld kunnen worden. Het is tevens een oproep tot bewustzijn en harmonie.
Een zeer eigentijds, hoopgevend verhaal.

framboos

Frambozengelei: die hadden we nog niet! Deze fruitige bereiding is niet alleen lekker op de boterham, ook in dessertjes, müsli, milkshakes en op pannenkoeken kan u ervan smullen. De gelei is gemaakt van versgeperst sap en gezoet met agavesiroop.