augustus 2018

weekje dicht


U weet het nog wel: in augustus is De Karwij

gesloten van de 14de tot en met de 18de.

Wil u de week ervoor extra porties (houdbare) groenten en fruit? Laat het ons weten, wij zorgen ervoor.

Op 4 september is onze zomer voorbij en openen we de winkel weer telkens om 12u, en sluiten die op woensdag en donderdag een uurtje vroeger.

Weet u dat u onze sluitingsdagen het hele jaar door op onze website kan vinden? Ze staan op de ‘praktisch’-pagina.
Op die manier komt u nooit voor verrassingen en al evenmin voor een gesloten deur te staan!

nieuw

U zou het wellicht niet verwachten, maar zeep blijkt een allesbehalve makkelijk product. Vaste zeep dan, niet de vloeibare versie. Het heeft niet te maken met een houdbaarheidsdatum, met smelten of slecht worden, wel met de tanende populariteit ervan, waardoor verdelers nogal eens besluiten te stoppen met een hele lijn ineens. Dat is helaas het geval met de zepen van Natura en Kanu. De amandeloliezeep van Emma Noël, per 3 verpakt, is gelukkig een blijver, net als de zeshoekige zepen van De Traay, en die vullen we nu aan met 3 soorten van Savon du Midi, uit, u raadt het al: Frankrijk.
Ze zijn gemaakt op basis van biologische plantaardige oliën en galamboter, dat u misschien kent onder de naam shea butter of karité, en verschillen door de toevoeging van etherische oliën:
Santal bevat sandelhout, Lavande echte lavendel en Verveine ijzerhard. Ze wegen elk 100 g, dat is een goed hanteerbaar handzeepformaat, en ruiken bijzonder aangenaam!
Ook nieuw, maar dan om te drinken, is de
amandelmelk van Ride Health, op basis van rijstdrank: zachtzoet met een lichte nougat-toets, geschikt als solodrank, als ingrediënt in shakes, in dessertjes en bij het ontbijt.

lekkers

Omdat de kamut-fruittaarten niet meer geïmporteerd worden: nog een lading nieuwe koekjes, zoals altijd bio, suikervrij en veganistisch.
Er zijn
kokos-citroenkoekjes, veenbes-chocoladekoekjes, haver-koekjes met chocolade en macadamianoten en gevulde abrikozenkoejes. Of om het anders te zeggen: de gondola ligt vol!

promo


Die komt deze keer van Yogi Tea en mag gezien worden: een kadoverpakking met Bedtime, Inner Harmony en een mooi afgewerkte theekopverwarmer van 9 op 6,6, waarmee u de thee lekker lang warm kan houden, ook als u bezig of verstrooid bent of even weg moet