september 2017

lotuswortel


We hebben er vele maanden op moeten wochten, maar eindelijk, eindelijk! zijn ze er weer: de gedroogde lotuswortelschijfjes. Het woord lotuswortel is echter misleidend: eigenlijk zijn het knollen, die als een kettingsliert onder lotusplanten in het water hangen.
Wordt zo’n knol dwars doormidden gesneden dan komt een bloempatroon tevoorschijn, dat in de verte wat doet denken aan longblaasjes. Niet voor niets, blijkt, want lotuswortelthee, te maken zoals muthee, is het middel bij uitstek om een vastzittende hoest los te krijgen.
En niet alleen dat: ook darmklachten en gewrichtspijnen kunnen ermee verholpen worden – met de thee, maar ook door de schijfjes regelmatig in groenten- of graangerechten te gebruiken. Daarvoor weekt u ze best enkele uren (of een hele nacht), waarna u ze in hun geheel of in stukjes gesneden kookt, stooft of fruit, samen met bv haver, kombu, pompoen, prei, azuki’s of andere voedingsmiddelen die heilzaam zijn voor longen en darmen.


kaarten


We zijn niet weinig fier op het feit dat we in exclusiviteit voor dit land de kaarten van Kathe Fraga mogen verkopen!
Kathe Fraga is een Amerikaanse kunstenares die zich laat inspireren door oud Frans behangpapier en chinoiserieën: haar schilderijen lijken wel afkomstig uit licht vervallen Franse kastelen. Ze werkt met voornamelijk zachte en verzadigde kleuren en contrastvlakken, en heeft een voorkeur voor motieven als bloemen, vogels en bloesemende takken, in telkens weer andere constellaties. Ze geeft haar werken namen als That Soft Summer Day When You First Said Hello, Together, Pink Silk, Chez Nous, Mprning Light,…
Er zijn 16 verschillende kaarten, met blanco binnenkanten, die voor elke gelegenheid gebruikt kunnen worden: kom maar eens kiezen!


juice fantasy


Na de drie eerste soorten – framboos, vlierbloesem-munt en mango - zijn nu ook de twee andere smaken toegekomen: braam, gezoet met appeldiksap en opgefrist met een geutje citroensap, en de pittige gember-appel-curcuma, aangerijkt met citroenzeste en nog enkele andere specerijen. Deze nieuwe soorten zijn ook heel lekker als ze opgewarmd worden, na een frisse herfst- of winterwandeling, bijvoorbeeld.

bio soleil

De pruimenkoekjes hebben zichzelf al herhaaldelijk bewezen, de
3-vruchtenkoekjes zullen dat ongetwijfeld ook doen: ze zijn gemaakt van speltmeel, gezoet met tarwestroop, en op smaak gebracht met druiven, vijgen en abrikozen.
Ze zitten net als de pruimenkoekjes per 3 in een handig pakje.