september 2021

najaarskalender

…zodat u nu al weet wanneer de winkel dicht is.
Dat is dit jaar enkel op
woensdag 10 en donderdag 11 november (1 november valt immers op een maandag). Ook nu weer geldt: niet vergeten de groententas op dinsdag af te halen!
Onze vakantie begint traditiegetrouw, dat mogen we ondertussen wel stellen, op
25 december, een zaterdag. De dag ervoor worden er nog groententassen gemaakt, voor wie een voorraadje wil voor tijdens of na de feestdagen.

nieuw

Van Soto komen drie soorten Tridelli: deegdriehoekjes met vegan vulling.
Tomaat-fijne kruiden bevat tofu en tomaat, ajuin en peterselie en is mediterraans op smaak gebracht met kruiden en specerijen.
Cashew-rode linzen is geïnspireerd op de traditionele Ethiopische keuken en pittig gekruid.
Zoete aardappel-pompoen, een combinatie die erg populair is, bevat daarnaast ook wortelen, paprika, rijst en sesam.


appel

U kent ze wel, de appelrassen Granny Smith – groen, fris en zurig van smaak - en Royal Gala: stevig, blozend en zoet. Beide zijn verwerkt tot lekkere luchtige chips, prachtig van vorm en heerlijk om te snoepen. Van de eerste soort zijn er ook energieballekes en die bevatten …. niets dan appel! Gedroogde Granny’s en appelsapconcentraat, simpeler kan toch niet?
Al bij al: smakelijke en gezonde tussendoortjes!

En omdat de nieuwe appeloogst binnendruppelt: enkele recepten!

linzen-appelbeleg


150g rode linzen, 300g appelen, 1 ajuin, groentenbouillon, pezo

Schil de appels, snijd ze in stukken en kook ze gaar, samen met 1 à 2 tl water om aanbranden te voorkomen. Kook de linzen gaar in 200 ml groentebouillon tot al de bouillon is opgenomen en de linzen in moes uiteenvallen. Kook de moes zo droog mogelijk uit en roer ondertussen goed om aanbranden te voorkomen. Snipper de ajuin en bak ze in wat olie glazig. De ajuin mag een beetje karameliseren. Mix de linzen, de gare appels en de ajuin fijn met een staafmixer. Kruid indien nodig bij met wat zout en peper.
De verse spread kan wat loperig zijn, maar stijft op in de koelkast.

appeltaartsmoothie


125g yofu vanille, 1 rode appel (in stukjes), 1 el appelmoes, 120 ml sojamelk, 1 el amandelpasta, 1 el esdoornsiroop, 1 el agavesiroop, 0,5 tl kaneel, speculaaskruimels

Mix alle ingrediënten behalve de speculaaskruimels: gebruik die om te garneren.