september 2018

najaar


Als u dit leest zijn de openingsuren alweer veranderd: de winkel opent telkens om 12u en sluit op woensdag en donderdag een uurtje vroeger: om 18u.
We brengen de rest van het najaar ook even voor u in kaart, zodat u een handig (en kort!) overzichtje hebt.
De Karwij sluit op
woensdag 31 oktober en op donderdag 1 november,
en de vakantie begint op
23 december.
De groententassen vallen geen enkele keer weg!

soep en stengel

Nieuwe grissini ofte soepstengels, ook geschikt voor mensen met tarwe-intolerantie, want gemaakt met speltmeel (en olijfolie van eerste koude persing). Ze kunnen ook prima, al dan niet met dipsaus, als snack dienen!

nieuw

We zullen maar niet zeggen hoeveel klanten al vruchteloos naar Marmello gevraagd hebben – het is van de markt, niets aan te doen.
Gelukkig is er nu een alternatief:
Biovegan Konfitura, op basis van pectine, helpt u bij de jambereiding, weze het nu met suiker, met appeldiksap, agavesiroop, rapadura of nog een ander zoetmiddel. U kan uw fruit weer gaan inkoken!
Voor zoutfans is er een navulverpakking van het grofkorrelige, mineraalrijke
roze himalayazout, te gebruiken in zoutmolens maar ook in ontgiftende zoutbaden.
En wist u dat de
rijstwafels met quinoa maar liefst 15% gezakt zijn in prijs?

kattenplantjes

Tot ze op zijn: bij aankoop van een grote zak Amicat krijgt u een parapluplantje of graslelie kado: kies maar! Beide soorten zijn geliefd bij fluweelpootjes: ze eten ze graag als kattengras, en de planten zijn daartegen bestand want vlotte groeiers. Cyperus ofte papyrus kan mits enig geduld en veel (veel!) water meer dan een meter hoog worden, als het gewas er de ruimte voor krijgt. Graslelies charmeren door hun vele afhangende jonge plantjes: u hebt binnen de kortste keren een vensterbank vol.

finito

We nemen met veel spijt afscheid van de badproducten van Les Cognets: ze worden helaas niet meer verdeeld. Er zijn nog enkele flesjes lavendelbad en rozemarijnbad te krijgen, daarna is het finito.
Ecover is volledig gestopt met de productie van douchegel: onze voorraad slinkt zienderogen.

Van de enzymrijke ontstopper Maxzyme hebben we 2 jaar kunnen genieten – allee ja: gebruikmaken - maar ook dat is verleden tijd: verdeelstop. Gelukkig hebben we kristalsoda en azijn als alternatief.