oktober 2017

feestdagen


Misschien weet u het al/nog: de winkel is volgende maand gesloten op 1, 2 en 11 november.

Haal uw groententas op tijd af!

En nog handig om te weten: u kan bij ons nu ook betalen met payconiq. Laad de app op uw smartphone en u hoeft nooit meer geld mee te brengen!
....maar wel uw mobieltje, dat spreekt.


energie

Twee nieuwe energierepen van de Belgische producent Nuts & Berries: eentje met aardbeien, gezoet met dadels, en een tweede met kaneel en pecannoten, gezoet met agavesiroop.
Beide zijn lekker, raw, bio, vegan – en prijsgunstig!


moringa


We hadden er ook nog nooit van gehoord!
Moringa is de naam van een zeer droogtebestendige tropische boom, waarvan vooral de bladeren bijzondere voedingswaarde bezitten: ze bevatten 4x zoveel kalium als bananen, 4x zoveel vezels als haver, 14x (!) zoveel calcium als koeiemelk, dubbel zoveel vitamine A als wortelen en dubbel zoveel eiwitten als yoghurt.
Wat betekent dat u met w weinig moringa veel (dreigende) tekorten kan aanvullen!
Moringa bestaat in de vorm van poeder en van thee: die laatste zet u best omgekeerd, eerst heet water in een kop, mok of theepot gieten en daar dan de blaadjes aan toevoegen, à rato van 1 koffielepel per kop.
Het poeder kan u mengen onder fruitsap, ontbijtgranen, milkshakes, smoothies, yoghurt, yofu of platte kaas, en u kan het strooien (niet meekoken!) op soep, salades, sauzen, groenten-, graan- en bonenschotels. 1 tot 3 koffielepels per dag volstaan voor eerdergenoemde aanvulling.
De moringablaadjes en het poeder komen van een Zuid-Afrikaanse vzw, die op 8 ha in het noorden van Pretoria de aanplant van de bomen verder uitbreidt, er groenten tussen plant, melkgeiten mee voedert en van hun melk geitenkaasjes maakt voor de locale markten, en daar natuurlijk ook het poeder en de thee als superfood verkoopt. De vzw wil de boerderij als leercentrum voor jongeren uitbouwen, en biedt ook plaats voor events en retraites.
Meer weten? Neem een kijkje op gabrielacademie.be


toespijs

Mooi ouderwets woord is dat, vindt u niet ook?
Speculaaspasta hoeven we u niet meer voor te stellen, waarschijnlijk: u vindt bij ons de bioversie.
Van Taifun komen dunne tofusneetjes met kruiden: Rondo. U kan ze ook in een salade verwerken of ze (eventjes!) op de pizza meebakken.
Terug van weggeweest is de dadelpasta met geroosterde hazelnoten.

En dan is er nog Manouri: een romige, mildsmakende kaas op basis van schapen- en geitemelk. Ook deze kan u in salades of zelfs gebakken gebruiken, of er een dessertje mee maken, met bv. noten en esdoornsiroop.
Variatie troef!