november 2018

feestelijk


Tradities, zeker als ze goed zijn, zijn er om in ere gehouden
te worden, en de welbekende suikervrije en tevens mooi grote
speculaaspoppen van Econatur horen daar zeker bij! Ze worden met oude mallen gemaakt en bestaan in twee versies: manneke en vrouwke, oftewel boer en boerin in feestkledij. Aan u om te kiezen!
Ook holle chocoladesinten zijn er weer, in vegan melkversie, of om het anders te zeggen: gemaakt met rijstmelk en gezoet met kokosbloesemsuiker, zodat iedereen, ook diabetici, er zonder problemen van kan genieten.

Houdt u meer van hartig en doet een moord voor chips? Dan laten we u graag kennismaken met de nieuwe bioversie van de
norichips: geroosterde rechthoekjes, op smaak gebracht met koolzaad- en zonnebloemolie en een snuifje zeezout. Verpakt per 3 keer 5 gram, en desondanks nog gunstiger geprijsd ook!

(ver)nieuw(d)

Een mooie aanvulling op het gamma deegwaren uit Japan: de superfijne skinny soba somen, hele dunne spaghetti gemaakt van tarwemeel en boekweitbloem. Eiwitrijk, verwarmend, snel gaar, licht verteerbaar. Lekker als ontbijt, in de misosoep, in slaatjes, met een groentensaus of nog met geroosterde sesam en noristrips.

Dulse, zeesla en nori: dan weet u dat het over
visserssla gaat, ofte salade du pêcheur, voor de francofielen. Kleine vlokjes gedroogde zeegroenten in wisselende verhoudingen alnaargelang het seizoen. Geschikt als strooicondiment op soepen en stoofschotels, als extra kleur en smaak in slaatjes, in rijstballen en wraps. Nu in een nieuwe zeeblauwe verpakking, net als de norivlokjes. De verreweg smakelijkste én makkelijkste manier om aan uw dagelijkse portie vitaminen, mineralen en spoorelementen te geraken!

Om uw geheugen te verbeteren én tegelijk een slaatje op smaak te brengen is er een nieuwe
vinaigrette, met, jawel: rozemarijn, en verder smaakmakers als koolzaadolie, azijn en mosterd.

In de frigo vindt u een nieuwe burger van Soto: met
zoete aardappel, boekweit en groenten. Vegan en glutenvrij, maar ook lekker en handig snel op te warmen, in de pan of de oven. Snipper eens eentje onder gare udon!

idee: gevulde sweet dumplings

Sweet dumplings zijn kleine, geribde, geelwit-met-groene-strepen pompoenen met zoet, zachtoranje vruchtvlees.
Snij er een kapje af, hol ze uit en vul ze met een mix van in olijfolie gebakken ajuin, seitangehakt, paprika en eierplant, op smaak gebracht met shoyu, cayennepeper en komijn. Bak ze een ruim half uur in de oven op 180° en geef er een frisse salade bij en bv. gierst.
Smakelijk!