november 2020

sluitingsdagen


Vooral de dinsdagse groententasabonnees noteren best even dat de winkel dicht is op woensdag 11 en donderdag 12 november. De tas afhalen kan dus enkel op dinsdag, maar indien nodig, op afspraak, ook na het sluitingsuur.

herfst

Het najaar levert naast vallende bladeren nogal eens enkele ongemakken op, zoals verkoudheid, griep, blaasontsteking.
Wees er zeker in dat laatste geval op tijd bij, want als die zich ontwikkelt tot een nierontsteking duurt de genezing langer. Een blaasontsteking kan behandeld worden op verschillende manieren, waarbij
veenbessensap wellicht de bekendste is, maar azukisap, gemaakt van hokkaido azuki’s, de werkzaamste. Azukisap spoelt de nieren grondig, stilt de pijn, verwijdert de ontsteking uit blaas en urinwegen. Wist u dat u het sap ook preventief kan drinken? In dat geval volstaat een kop warm azukisap per dag; wilt u het curatief gebruiken dan zijn dagelijks drie koppen aangewezen.


chocolade


Het is weer die tijd van het jaar: van onze vaste leverancier zijn er holle en met praliné gevulde
chocoladen sinten, gezoet met kokosbloesemsuiker en, natuurlijk, vegan – voor iedereen geschikt!
Liever koek? Dat kan, want de grote speculaaspoppen, gemaakt in oude mallen, zijn ook terug: bio, vegan, suikervrij – lekker!

Van Vivani komen 5 kleine vegan chocoladereepjes, gezoet met gedroogd suikerrietsap, ook bekend als ongeraffineerde, ongebleekte ruwe rietsuiker ofte rapadura.
Om te beginnen is er
Almond-orange: fruitige stukjes appelsien en gehakte amandelen, gehuld in romige cacaorijstdrank.
Nummer twee is
Dark&creamy: een reep voor liefhebbers van pure chocolade. Gemaakt van Dominicaanse cacao en - dankzij een fijne dosis olijfolie - zeer romig.
Dark nougat croccante: verfijnd met de fijnste geroosterde hazelnootcrunch, heerlijk krokant.
White nougat crisp: voor alle fans van witte chocolade. De fijnste nougat gecombineerd met krokante hazelnoot. Door de grote hoeveelheid hazelnoten is er qua smaak nauwelijks verschil met niet-vegan chocorepen.
Crunchy coconut: met kokospasta en heerlijke geroosterde kokosvlokken.

In het gewone Vivani-assortiment stoppen we met de Feine Bitter en vervangen die door
Dark Almonds: pure chocolade met rapadura en amandelen.

En dan zijn er ook nog twee nieuwe soorten choco!
De
Coco Nature Choco Puur is gezoet met kokosbloesemsuiker, net zoals de Coco Nature Choco met kokosmelk, maar die is lichter van kleur en romiger van smaak. Voor op de boterham, op pannenkoeken, in dessertjes, in warme soja- of rijstmelk.