november 2016

sinterklaas


Als de klassiekers lekker, gezond en populair zijn, waarom er dan niet bij blijven?

Precies dat doen we, om te beginnen met de traditionele grote speculazen van Ecobiscuits uit de manneke- en vrouwkemallen, zoals altijd bio, vegan en gezoet met graan- en vruchtenstropen. En ook dit jaar zijn ze er weer: de chocoladefiguurtjes van Wiloco: biovegan chocolade, gezoet met kokosbloesemsuiker, in de vorm van grote holle sinten, kleine holle heiligen in bruin (met rijstmelkpoeder) en mix, pralinégevulde volle sinten en allerlei donkere vormpjes – sterretjes, beertjes, sneeuwpoppen, volle ventjes,…


Liever zelf bakken? Meng 200 g tarwebloem met 65 g koekkruimels, 15 g speculaaskruiden, 2 tl zeezout en 125 g gemalen of fijngehakte rozijnen, voeg er 1,5 el olie en 1 el agavesiroop of rijststroop aan toe en kneed het geheel tot een massa. Nachtje laten staan, uitrollen op een bakplaat (1,5 cm dik) en een half uurtje bakken op stand 3.
Smakelijk!


nieuw


Omdat ook dieren lijden onder stress, verdriet en onrust zijn er nu handige bach rescuedruppels speciaal voor hen, vanzelfsprekend zonder alcohol. Ze zijn geschikt voor alle (huis)dieren en kunnen toegevoegd worden aan het drinkwater of de voeding, of nog, als het dier niet eet/drinkt, gedruppeld worden op de poten, in de nek of op de oren, indien nodig tot 6 keer per dag. Voor konijnen en andere knaagdieren volstaan 2 druppels, voor honden en katten 4, voor pony’s en paarden 10 per keer.
Ze kunnen van pas komen als er een nieuwe huisgenoot komt, bij een verhuizing, een verblijf in een pension, bij een bezoek aan de dierenarts, een reis of verplaatsing, een ziekte, een gespalkt pootje, bij onenigheid met dieren van de buren of uit de wijk, tijdens een onweer, bij het verlies van een maatje, …

geneeskrachtige thee

U kent de geneeskrachtige kruidenthees van De Piramide vooral in de losse mixen voor neus en keel, lever en gal, blaas en nieren; nieuw zijn de builtjes met reinigende en weerstands-bevorderende mengelingen. De eerste bevat kruiden als beredruif, brandnetel, jeneverbes en paardebloemblad, de tweede is samengesteld uit onder meer rode zonnehoed, kamille, salie, linde en vlier. Voor een kuur drinkt u 2 tot 3 kopjes per dag gedurende 4 weken, daarna 2 weken pauzeren en indien nodig een tweede kuur volgen. Deze thees kan u best wat langer laten trekken, zo’n 10 minuten.

ravintsara

Ravintsara is een etherische olie die antiviraal en bactericide werkt: ze helpt tegen alle soorten keelpijn, zelfs als die van de darmen komt, maar ook tegen gordelroos, herpes, klierkoorts en griep, en is, 2 keer in het koude seizoen kuurgewijs genomen, ook preventief tegen hooikoorts.

De eerste kuur kan u best voor de feestdagen doen, 4 weken aan een stuk, de tweede in februari of maart. Uw slijmvliezen zullen het u danken!