december 2020

vakantie


Die traditie houden we in ere, de winkel is immers ook nu het hele jaar door open gebleven, op enkele dagen in de oogstmaand na.
Wij helpen u graag tot en met kerstavond, en sluiten dan
vanaf kerstmis. We wensen iedereen creatieve, fijne, deugddoende, smakelijke, warme, gezellige feesten, en openen terug op

26 januari.


Wie extra voorraad wil van wat dan ook – pompoenen, kattenvoer, wasmiddel, rijst, wortelsap, (granen)koffie,…: laat het op tijd weten, we zorgen ervoor!


ramen

Omdat de noedelsoep ramen zowel populair als makkelijk is: een nieuwe glutenvrije variant van King Soba. Het graan is boekweit, in de saus zit tomaat, tamari en genmai miso, en ook pijpajuin en specerijen zoals chili, peper en koriander.
De ramen enkele minuten koken, vuur uit, saus erbij – klaar!


chocolade-perencake


recept uit Easy Vegan Feelgood van Sanne van Rooij

250 g bloem, 200 g kokosbloesemsuiker, 1 el maizena, 2 tl baksoda, 1 tl zeezout, 50 g cacao, 2 tl kaneel, 1 tl vanille-extract, 400 g gepureerde peren, 100 g pecan- of walnoten, 2 kleine rijpe peren (geschild, met steeltje eraan), olie

Verwarm de oven voor op 160° C. Vet een vel bakpapier in met wat olie en bekleed het cakeblik ermee. Doe bloem, kokosbloesemsuiker, maizena, baksoda, zout, cacao, kaneel en vanille-extract in een kom en meng alles goed. Voeg de gepureerde peren toe aan het beslag. Hak de noten grof, voeg ze toe en roer het beslag goed door.

Zet de 2 kleine, geschilde peren rechtop in het cakeblik en schep het beslag eromheen. Zet het cakeblik in de oven en bak de cake in 40-45 minuten gaar.

Laat de cake 20 minuten afkoelen voor u hem uit de vorm haalt.

faux gras

Faux Gras van GAIA is niet alleen overheerlijk, dit broodbeleg is bovendien diervriendelijk en bio. Eenden en ganzen hoeven er niet voor dwanggevoederd te worden en het is een echt feestelijk product, en ook gezonder, omdat het minder (verzadigde) vetten bevat!

Faux Gras hebben we nu met veenbessensmaak, met een verrassend fruitig aroma. De smaak komt uiteraard op de eerste plaats: de ronde, donkerrode bessen, familie van de bosbessen, bezitten een stevig en knapperig vruchtvlees en een licht zurige smaak, die goed te combineren valt met andere smaken in de keuken. (Daarenboven zijn ze ook nog eens een weldaas voor blaas en nieren, zoals u wellicht weet.)

Ideaal voor tijdens de feestdagen!