december 2016

feestdagen en vakantie


Dit jaar blijft de winkel open tot en met 24 december. Daarna staat zoals altijd de jaarlijkse vakantie op het menu, en die duurt tot 22 januari in dan al 2017.

Vanaf
23 januari bent u hier weer heel erg welkom!

Had u voor de vakantie graag nog een extra voorraadje rijst, soja-melk, kattenvoer, seitan, pompoenen, deegwaren of chocolade? Laat het ons weten, wij zorgen ervoor.

De andere sluitingsdagen van het komende jaar staan al op de website: u kan ze ten allen tijde raadplegen.

Wij wensen u alvast een fijne eindejaarstijd: veel plezante dagen met uw geliefde mensen en dieren, overheerlijke vegetarische of veganistische maaltijden, (ont)spannende activiteiten, goede lectuur en verrijkend kijkplezier. Laat die dagen u deugd doen!

ami cat

Dat er geen Belgische verdeler meer is voor dit hoogwaardig voer voor fluweelpootjes houdt ons niet tegen: we importeren het zelf, maar dat kan, zoals u gemerkt hebt, voor aanzienlijke en vooral onaangekondigde vertragingen zorgen.
Genoeg getreurd: de nieuwe lading is binnen, en wat meer is: deze keer in alle formaten, wat maakt dat het vullen van meegebrachte dozen, potjes, emmertjes of zakken overbodig is geworden. Er zijn kleine proefpakjes van 300g, zakjes van 1,5 kg voor huishoudens met 1 of 2 poezen, en zakken van 7,5 kg voor asielen, grootverbruikers en mensen met een hart voor zwerfkatten.
Ami Cat mag dan puur plantaardig zijn, aan de samenstelling is jarenlang gesleuteld om de brokjes niet alleen lekker en volwaardig maar ook helend te maken: ze helpen bij huid-, haarbal-, verterings- en nierproblemen, en bij nog een resem andere. Ami Cat hoeft niet aangevuld te worden met voeding uit blik of kuipjes, wat niet betekent dat u uw huisgenoten niet mag trakteren op een likje olie, geblancheerde broccoli, sperzieboontjes of schijfjes komkommer, of nog: olijven – u vraagt het best even na.


nieuw

Helemaal nieuw zijn de p(l)akjes
kauwgom van Chicza, onderverdeeld in 12 rechthoekjes, smakend naar munt, gezoet met gedroogd suikerrietsap en agavesiroop. Ze zijn aanvankelijk heel even taai maar blijven lang en goed kauwbaar.
Wist u trouwens dat kauwen de hersenactiviteit stimuleert?

Drie nieuwe soorten hartig broodbeleg van Allos:
pepper-trio, met drie soorten paprika, pompoen-gember en spinazie-pijnboompitten. Ze zijn alle drie vegan, gluten- en suikervrij, bevatten een groot aandeel groenten en een kleiner zonnebloempitten. U kan ze uiteraard, mits enige aanlenging, ook gebruiken als dipsaus en als dressing.

Niet nieuw, wel terug van erg lang weggeweest zijn enkele theetjes van Celestial Seasonings:
Sleepy Time, Cinnamon Apple en Tension Tamer.