december 2018

vakantie


Zoals ieder jaar sluiten we de winkel vanaf kerstmis, zodat we naast inventaris en administratie ook nog kunnen genieten van de (hopelijk!) vorstelijk koude en heldere dagen. In het nieuwe jaar openen we de deuren terug op dinsdag 22 januari.

Wij wensen u alvast fijne, deugddoende, hartverwarmende feestdagen en een mooi begin van een kraakvers 2019!

zwerfkeitjes


Wat een mooie naam voor deze desem afbakbroodjes met rozijnen, hazelnoten en sesam! Ze zitten met 8 in een pak, zijn snel klaar (zo’n 6 minuten in een oven op 220°C), en verder natuurlijk ook – u kent ons - bio, vegan en suikervrij. Ze zijn een lekker en handig alternatief voor (al te rijke) gebakjes, komen van pas als noodvoorraad en zijn een uitstekende calciumbron!

prijs/aanpassingen


Deze keer in de andere richting: prijsdalingen, met name van de Pajottenlandersappen die appel bevatten. In de karweetjes van februari hadden we het over de abominabel slechte appeloogst vorig jaar, en hoe die ervoor verantwoordelijk was dat die bepaalde sappen danig in prijs stegen. Welnu: de oogst was dit jaar wel goed, u betaalt daardoor weer een beetje tot een heel pak minder voor uw favoriete fruitsappen. En deze maand willen we u ook attent maken op de soorten die nog lekkerder worden als u ze even verwarmt: appelsap (voeg er een kaneelstokje aan toe!), appelkriekensap, appelzwartebessensap, bosvruchtensap en appelbosbessensap.
Bij de groentensappen zijn dat de gezondheidscocktail en het melkzuur wortelsap, beide lekker met een weinig kruiden (dille-toppen, tijm, rozemarijn, …) erover gestrooid.

Een ander soort aanpassing, van groot naar klein, zagen we bij het
vanilledessert van Provamel: gedaan met de liters, enkel nog halve liters. Deze pudding op basis van soja is gezoet met tarwestroop en daardoor ook geschikt voor diabeten.

arganolie


Ander merk, zelfde product: de huid- en haarverzorgende arganolie. Arganolie helpt rimpels voorkomen en verminderen, gaat uitdroging van de huid en de lippen tegen, versterkt nagels en nagelriemen en verzorgt haren en hoofdhuid. Het zal u niet verwonderen dat het een prima zwangerschapsolie is. Ook huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne kunnen ermee behandeld worden, en u kan er stijve gewrichten (arthritis) en pijnlijke spieren mee masseren.

De al sinds eeuwen in Noord-Afrika bekende arganolie wordt gewonnen uit de vruchten van de zeldzame Argania Spinosa (de ‘boom der schoonheid’), een boom die enkel in het zuiden van Marokko groeit, en wordt daarom ook wel het ‘Marokkaanse goud’ genoemd.