december 2021

vakantie


Goede gewoontes zijn er om te koesteren. Een zeer goede is: onze jaarlijkse vakantie laten beginnen op kerstdag en die te laten eindigen in week 3. Concreet is

De Karwij gesloten van 25 december
tot en met 22 januari.

Laat ons tijdig weten of u die laatste vrijdag, de 24ste, nog een groententas wenst! En of we nog extra producten voor u kunnen bestellen dan wel reserveren.

glutenvrije deegwaren


…van een heel bijzondere soort zijn de kalorieënarme (10 kcal per 100g!)
konjac spaghetti en tagliatelle: even (ongekookt!) laten uit-lekken in een vergiet en mee verwarmen met de saus, met soep, in een wadjanschotel. Klaar op twee minuten!
Konjac is een tropische plant met een grote, zetmeelhoudende wortelknol, die meel oplevert dat laag-energetisch is en dat vermengd met water gebruikt wordt als stevig geleermiddel.

gefermenteerd


Een verdere uitbreiding van het assortiment gefermenteerde groenten is er in tweevoud: Sunshine Kraut bevat witte kool, prei, kurkuma, zwarte peper en zeezout, is prachtig okergeel van kleur en een verrijking van iedere maaltijd. Red Curtido is een mix van rode kool, wortel, ajuin, rode peper, oregano en zeezout, is pittiger van smaak en donkerrood van kleur. Beide zijn gemaakt in dit eigenste land door Terra Fermenta, met biologische, plaatselijk geteelde groenten. Koel bewaren en regelmatig een kleine hoeveelheid ervan eten: uw darmen en hun bewoners – en dus ook uw hersenen – zullen het u danken!

de winter komt eraan

Mooi op tijd voor de feesten is de
Faux Gras met veenbessen, die u al kent. Nieuw daarentegen zijn de chakrageurkaarsen: telkens een andere kleur en geur per chakra, om anderen en/of uzelf mee te verwennen.
En Dr Hauschka heeft het winterbad feestelijk verpakt:
In het bos baden is door de samenstelling met jojoba- en dennennaaldolie geschikt als badolie maar ook voor voetbaden en inhaleersessies. Het maakt de luchtwegen vrij en werkt verwarmend op het hele lichaam.
Anders warm worden: met soep, maar geen tijd of zin om die te maken? Lima
pompoensoep en groene groentesoep met linzen zijn in een wip klaar! U kan er naar wens shoyu/tamari, miso of soja/ rijstroom aan toevoegen.

potgrond

Van een heel andere orde is de humusrijke bio potgrond: kompost gemengd met oa kokosvezel, boomschors, mineralenrijk vulkanisch steenstof en een weinig veenmos. Geschikt voor kamerplanten, voor het oppotten van eenjarigen, om in te zaaien (beetje zand toevoegen), en voor bemesting. Verkrijgbaar in zakken van 20l (6 kg). Wil u een grote(re) hoeveelheid? Geef een seintje!