december 2017

warmte-, euh, dinges


De kersenpitkussentjes zijn niet meer allemaal verkrijgbaar – gelukkig blijven de vierkante en de nekmodellen wel op de markt.
De familie van de warmtebeestjes breidt daarentegen uit: nu zijn er ook zeer schattige kleine bruine beertjes en wasberen met een geringde staart. De familie schaap (de dollies) blijft aanwezig in wit, bruin, zwart en klein, de nektijger, de giraf, de pleisterbeer voor zieke kindjes, de kleine zeehond en de slapende beer: present!

vakantie

Kerstmis nadert, en daarmee ook onze jaarlijkse vakantie: die loopt deze keer van 25 december tot en met 22 januari. De laatste winkeldag is 23 december: wie de vrijdag ervoor geen groententas meer wil wegens veelvuldige familie- of andere feesten: laat het ons op tijd weten. We wensen iedereen deugddoende feestdagen en een bijzonder aangename jaarovergang!

winterplan, deel 2


U kan ook aan de slag gaan met aromatherapie, en dat in verschillende vormen en toepassingen: met de Davosserie van Chi.
De
kuurolie, een mix van grove den, eucalyptus globulus, peper- en akkermunt: oliën die elkaars werking versterken, kan u gebruiken op het steentje dat u er gratis bij krijgt, in de verdamper en aromahanger, of op een zakdoek. Verdund in draagolie (1 druppel kuurolie op 20 druppels draagolie): op de borst, tussen de schouderbladen of onder de neus. Verdund in draagolie of badschuim (max. 10 druppels in een vol bad) voor een stimulerend en verfrissend, de luchtwegen openend bad. In een stoombad: maximum 4 druppels.
De
Davosroller is een mix van etherische en jojobaolie: handig voor onderweg en op het werk, even aanbrengen onder de neus en het ademen gaat meteen veel makkelijker.
Spierolie (de luchtoliën verrijkt met kajeput, kamfer en wat kruidnagel op een basis van amandelolie, arnica- en sintjanskruidmaceraat) is ideaal bij spier- en gewrichtsklachten, maar kan ook op de borst of rug aangebracht worden bij koude en voor gezonde luchtwegen.
De
airspray mengt de luchtoliën met alcohol om een ruimte snel te voorzien van de typische bosgeur die de luchtwegen letterlijk opentrekt: probeer het maar eens aan de hand van de tester! Zeer geschikt ook als opfrisser van een muffe of rokerige kamer.

nieuw

Voor de (halve) creatievelingen onder de keukenfans zijn er twee nieuwe burgermixen van Priméal, beide op basis van quinoa: met groenten en met zaden. Heerlijk simpel om te maken: de inhoud van een zakje (2 per doos) mengen met 225 ml kokend water (en naar keuze: fijngesneden groenten, kruiden, seitan/tofugehakt,…), even laten afkoelen en er dan (6 tot 8) schijfjes, rotsjes of bolletjes van vormen en die bakken. Of grillen. Of in een ovengerecht of soep verwerken. Of friteren.
Afijn – laat uw fantasie maar werken!

Wie varieert niet graag eens de koekjes bij de koffie? Van het Franse Le Moulin du Pivert (De Spechtmolen) komen 3 nieuwe soorten met de naam Tentation (zegt dat genoeg?): chocoladekoekjes met resp. pepermunt, gember en citroen, en geconfijte appelsienschil. Telkens verpakt per handige 2 stuks, zodat u ze ook plakvrij kan meenemen naar het werk, naar het kaffee, op een wandeling of fietstocht. Smakelijk!