maart 2021

ijzig!


We starten met een klein gamma diepvriesartikelen, enerzijds voor de volledigheid, anderzijds voor de afkoeling waar we binnenkort ongetwijfeld naar zullen verlangen. Of voor het gemak van ‘uit de vriezer in de oven’: ook dat.

De drie bessensoorten zitten in doosjes van 250 g (
aardbeien) of 300 g (bosbessen en frambozen). Ze kunnen als ontbijt gebruikt worden, in müsli of hoverpap, in dessertjes, milkshakes, smoothies, ….

De ijssoorten
Chocolate Love Energy en Happy Strawberry zijn gemaakt op basis van cashewnoten; ze zijn vegan, bio en gezoet met kokosbloesemsuiker en agavesiroop. U kan ze rechtstreeks eten uit halveliterbekers. Of ze uitdelen, dat spreekt.

De Pizza Pepe is eveneens vegan en bio, belegd met groenten (paprika, ajuin, courgette) en seitan, met gekruide tomatensaus (basilicum, oregano, paprika) en een topping op basis van kokos en lupinemeel.
Het deeg is met zuurdesem gemaakt, langzaam gerezen en gebakken in een houtoven. Smakelijk!kent u ze nog?

Dankzij de fusie tussen twee groothandels zijn enkele producten weer beschikbaar, en daarbij is het tarwe-haverontbijt van Joannusmolen. Het is een mix van - hoe raadt u het? - zeer fijn gemalen tarwe en haver, zonder andere toevoegingen, en kan koud of warm gegeten worden, met water, soja-, haver- of rijstdrank, met appel(sien)sap, wortelsap, bouillon – de mogelijkheden zijn legio! Zo’n papje is zeer licht verteerbaar, kan daarom ook ’s avonds laat nog wat honger stillen, en is zeer geschikt voor wie net een tand- of kaakbehandeling achter de rug en/of moeite met kauwen heeft.

Ook terug:
cederhout blokjes voor in de linnen- en voorraadkast. Motten houden niet van de geur van cederhout, reden waarom dekenkisten van dat hout gemaakt werden, en sigarenkistjes nu nog altijd. De blokjes kan u best om de zoveel tijd licht opschuren, zodat de lekkere houtgeur terug vrijkomt, of bedruppelen met, bijvoor-beeld, lavendelolie.

Bonvita: doet die naam nog een belleke rinkelen? Ja hoor, de
pistache-chocoladerepen zijn er weer, de dark nougat repen, de rijstwafels met een chocoladejasje.
Stuk voor stuk suikervrij, vegan, en natuurlijk bio.


nieuw

…maar eigenlijk vervangingen: de met agavesiroop gezoete ketchup van Byodo wordt niet meer verdeeld, we hebben die vervangen door met rijststroop gezoete van Danival in een handige knijpfles.
Ook de
tomatenpuree in deze vorm is nieuw: een concentraat van 22% droge stof in potjes van 200 gram. Te veel, vindt u? Nee hoor: haal eruit wat u nodig hebt en giet dan een laagje olijfolie erop. Die kan u weer voor uw volgende gerecht gebruiken – simpel, toch?