maart 2019

ravage


In de nacht van 13 op 14 februari heeft er een zware brand gewoed bij een van onze verdelers. Het kantoorgedeelte is volledig verwoest, en de rook- en waterschade in het magazijn is zo groot dat vrijwel de hele voorraad vernietigd moet worden, want, immers: voedingswaren. Voor een aantal merken kunnen we bij andere bedrijven terecht, echter niet voor alle. We doen ons best om alternatieven te vinden tot de verdeler weer kan leveren, maar dat zal dus niet voor alles lukken.
Wij vragen u daarom om wat geduld en lankmoedigheid.
Bedankt!

müsli


Nieuw van Turtle: glutenvrije havermüsli met gepofte quinoa, en daarnaast ook nog aalbessen, lijnzaad, zonnepitten, appel-stukjes, boekweit en pompoenpitten. En rozijnen, natuurlijk. Een lekker en snel bereid ontbijt of tussendoortje!

nieuw


Nog enkele nieuwe deegwaren: orecchiette oftewel oortjes, kleine, licht geribbelde komvormpjes, van de producent van de populaire lichte tarwespaghetti Campo. De tweede soort is een terracotta-kleurige spaghetti, maar dan met een speciale, pittige smaak: die van rode peper of in de taal van de makers: ‘al peperoncino’. Zelfs lekker met de allergewoonste saus!

U weet misschien al dat Provamel de productie van de margarine Bio heeft stopgezet, maar nu blijkt dat Rapunzel problemen heeft om aan de geschikte grondstoffen te geraken – dus maar even overgeschakeld op de 500 g-vlootjes van Healthy Planet. Bio en vegan, zoals u het gewoon bent.

Eveneens wijlen: de saliepastilles. In dezelfde vorm kunnen we u geen alternatief aanbieden, maar umepillen, fyto-aromatische keelspray en de etherische oliën van eucalyptus en ravintsara, desnoods van rode tijm, helpen u even snel van een pijnlijke keel, van heesheid of kriebelhoest af.


Op komst: 4 soorten veggie-naises, vegan, suiker-, gist- en glutenvrije sausjes, die zowel warm als koud, als dressing en ook als dip gebruikt kunnen worden.
De sausjes danken hun consistentie aan aquafaba ofte bonenkook-water, een wat stroopachtige vloeistof die de andere ingrediënten goed bindt.
Er is om te beginnen
cocktailsaus, met zonnebloemolie, tomaten-concentraat en rozemarijn, er is, uiteraard, mayo classic met mosterd, béarnaisesaus met dragon en kurkuma, en de fabiesaus (even wennen aan de naam), met kerrie, verschillende kruiden en erwteneiwit.

Na opening blijven ze zeker nog een maand goed in de koelkast.
Ze zijn overigens veel te lekker om ze enkel op de klassieke wijze te gebruiken: zet uw fantasie aan het werk en varieer naar hartenlust!