maart 2017

vers fruitsap


….hebben we u al lang niet meer kunnen aanbieden - wie herinnert zich het bloedappelsiensap nog? – maar nu is het zover: vers (ongepasteuriseerd) pecorino druivensap met de kleur en helderheid van wijn, in een lichte en een donkerder versie. Zalig zoet van smaak, u kan ze zeker nog verdunnen, en verpakt in mooi vormgegeven hersluitbare ‘druifjes’. Probeer ze en u bent verkocht!

gezellig licht

Ook nieuw zijn de stompkaarsen in verschillende kleuren en in 3 formaten, die verrassend lang branden: de kleinste 60 uur, de middelgrote 100 en de grote maar liefst 120 uur! We hoeven u niet te zeggen dat u ze best niet onbeheerd brandend achterlaat en u ze in die toestand beter uit de buurt van gordijnen en kinderen houdt, toch? Ze bestaan in donker- en lichtgrijs, ivoor en lichtroze, mint en taupe: vraag ernaar als u uw favoriete kleur niet ziet, we bestellen ze voor u.

lokaal, lokaler, lokaalst


Ons tarwemeel, tarwebloem, speltmeel en speltbloem worden nu erg letterlijk ‘achter het hoekje’ geteeld: op de gronden van de Parkabdij, met name. De zomertarwe is van het ras Lavette, de spelt is Zolernspelz en Rotkorn: oude, sterke rassen die het uitstekend doen op de velden aan de overkant van het spoortalud.
Tarwemeel en –bloem zijn los te koop en per 5 kg, speltmeel en –bloem enkel per 5 kg: ideaal voor mensen die graag zelf hun brood bakken (of die taak uitbesteden aan hun broodbakmachine). Daarnaast is er ook nog 65% tarwebloem: voor wafels, koekjes, cakes en taarten, of nog: voor de ambachtelijke productie van seitan. Deze witte bloem is zowel los als per 5 kg te verkrijgen.

nieuw

Nog meer nieuwkomers: kleine vegan speltbeschuitjes in busbroodvorm, havermout&blauwebes ontbijt, een variant op de gekende fijngemalen Joannusmolenontbijtjes, en enkele knabbels voor bij het aperitief of voor de buis: zoute sticks, ook wel gekend als Salzstangen, en aardappelchips met zeezout.
Van die laatste, chips dus, zijn er nu 6 soorten: de voorheen genoemde, verder maischips (met 2 soorten dipsaus, mild en pikant), de groenten-chips (pastinaak, bataat, wortel, rode biet) en 3 soorten norichips (met olijfolie, met groene thee, met – woesj! zeer pikant! – wasabi).
Zelfde inhoud en prijs, maar een nieuw soort verpakking: de gedroogde tomaten van Agriblea zitten nu in 100% recycleerbare bakjes, die u kan gebruiken als zaaibakjes, als kruidenpotjes, als verzamelbakjes en.…vul maar in. Goed idee, als u het ons vraagt!


stof

Wist u dat er stofdoeken van gerecycleerd materiaal bestaan? Al is stofdoek niet echt de juiste term: ze kunnen zowel droog als nat gebruikt worden, en dat voor glas, spiegels, hout, meubels, autobinnenkanten, schoenen,… en dus ook met of zonder glas- of allesreiniger, of boenwas.