februari 2021

2021 of het jaar 36


Zo.
Alles is weer geteld, gesorteerd, nagekeken, gebeeteeweed, opgeruimd, schoongemaakt, besteld, voorbereid - een nieuw winkeljaar kan beginnen. Eentje waarover we voorzichtig positief zijn, waarin we u vooralsnog gemaskerd maar daarom niet minder enthousiast begroeten en verderhelpen.

Welkom!
Tijdens de openingsuren sowieso, en voor wie hier dan niet geraakt: op afspraak.


veganmixen

Van Bertyn bieden we u drie nieuwe eiwitrijke instantmixen.
Met de
seitanburgermix maakt u 3 exemplaren van 90 gram, maar variatie is ook mogelijk: balletjes voor in de soep, dobbelsteentjes voor aan saté’s, worstjes voor bij de boerenkool,….
De
pannekoekmix is niet alleen vegan maar ook suikervrij. Mengen met de juiste hoeveelheid water, bakken, smullen.
Met de
falafelmix maakt u balletjes voor bij het aperitief, in een salade of tussen een broodje gezond. Smakelijk!

kleine wasjes, grote wasjes

U hebt er misschien nog een, of u hebt die per ongeluk verknoeid in een kookwas of de droogkast: de oude bekende magnokogel. Nadat alle verdelers ofwel stopten ofwel die niet meer importeerden, hebben we enkele jaren zonder gezeten. Voor velen geen probleem; er staat – bij goed gebruik – immers geen vervaldatum op de groene bol. Maar ja, er gaat al eens iets fout, en tja, dan werken de magneten niet meer zoals bedoeld.
Hoe dat is? Eigenlijk doodsimpel: de magneten die verwerkt zijn in de magnokogel veranderen de molecuulstructuur van de kalk in het water, en het gevolg is dat die niet meer neerslaat, niet op de (af)was en niet op de machine, en met het water afgevoerd wordt. Het werkt ook als u een kogel over de kraan plaatst: de kalk veroorzaakt geen kalksteen en helpt zelfs oude lagen daarvan af te breken. U bespaart dus op wasverzachter, op onderhoud, op regelmatige vervanging van uw door kalk verknoeid gerief. En dat voor nog geen 20 euro!

bloed en co


Een thee die goed is voor de bloedsomloop: die komt zeker van pas in een tijd waarin we minder buiten komen, minder bewegen, of het nu is door de coronacrisis of door het weer. Vandaar de Circula-t, een samenstelling van 8 kruiden die stuk voor stuk meehelpen om ons bloed beter te laten stromen, om komaf te maken met koude lendenen, handen en voeten, met bleke snoetjes en lage bloeddruk. De kruiden:
gingko biloba: goed voor het geheugen en bij evenwichtsstoornissen
paardekastanje: tegen spataders en aambeien
rode wijnstok: tegen koude handen en voeten
wilde marjolein: tegen krampen en hoofdpijn
meidoorn: bij hart- en vaatziekten
blauwe bosbes: tegen diarree en buikpijn
goudsbloem: verdunt het bloed en versterkt de weerstand
….. en citroenschil: bij suikerziekte en obesitas.