februari 2019

rauwe chocolade


Mooi toch dat we u weer enkele soorten daarvan kunnen aanbieden!
Ze worden gemaakt door Choco & Things in een beschutte werkplaats in Amsterdam, zijn gezoet met kokosbloesemsuiker, en verder vegan en sojavrij. Het aandeel Peruviaanse rauwe cacao bedraagt minimum 73%. U kan kiezen uit drie soorten:
Coffee Crunch, Amandel & Vijg en Rode Biet & Zeezout.
Aan originaliteit alvast geen gebrek!


acaciahoning

Deze vloeibare honing, gemaakt met de nectar van de in de lente witbloeiende acaciabomen, is mild en zoet, en daarom erg populair als toevoeging aan yoghurt en yofu, aan thee en koffie, aan dessertjes en aan smoothies. Om die toepassing te vergemakkelijken bieden we u deze zoete lekkernij aan in knijpflessen.

nieuw

Penne van Byodo: in glutenvrije versie, op basis van rijst-, mais- en kikkererwtenmeel. De kooktijd bedraagt 9 à 10 minuten, en u bent best niet te zuinig met kookwater, maar verder: lekker!

Eerlijk: we kunnen het soms gewoonweg niet bijhouden, de snelheid waarmee producten van de markt verdwijnen. Deze keer de choco van Bonvita, die nochtans enige populariteit verworven had. Als alternatief bieden we u de suikervrije
Chocoreale aan, gezoet met maisstroop en gemaakt met enkel cacao en vanille – geen noten!

Twee nieuwe koeken, in hetzelfde formaat als de haverkoeken met chocolade en macadamia:
volgranenkoeken, gezoet met mais-, gerstemout- en haverstroop, en tarwevrije gojibessenkoeken, gemaakt van speltmeel en gezoet met stropen van rijst, mais en gerst en bovendien appeldiksap, met rozijnen en natuurlijk ook gojibessen, met hazelnoten, kokos, zonnebloempitten en chiazaden: een smakelijk en verzadigend tussendoortje.

Naast de rustico bieden we u ook de
grissini classico aan, gemaakt van tarwemeel, olijfolie, zeezout, mout en gist – niets anders!

Niet alleen bij de deegwaren worden peulvruchtenmelen meer en meer gebruikt, ook bij de crackers zijn ze in zwang: van Le pain des fleurs zijn er
crackers met groene linzenmeel (en rijstmeel, dus glutenvrij) en met kikkererwtenmeel (idem) op komst.

Taifun heeft zich uitgeleefd in nieuwe burgers, en die crispers genoemd: per pakje 4 hartige veggiesnacks die even in de pan opgewarmd moeten worden, en dan uw maaltijd of boterham verrijken met uiteenlopende smaakcombinaties. Ze zijn, zoals altijd bij Taifun, of basis van tofu, en bestaan in 3 versies: met wortel en kombu, met erwten en kruiden en een pittige, mooi gekleurde met rode biet en mierikswortel.