februari 2017

lekker zoet


We zijn op zoek gegaan naar alternatieven voor chocolade- en energierepen die niet meer geleverd worden, en dat is gelukt: van de eerste soort hebben we twee nieuwigheden – rijstmelkchocolade met kokos en met pistaches, van de tweede een: een nougatreep in een manteltje van chocolade. Alle drie bio, vegan, suikervrij en: lekker. En ook de classicversie van Bonvita is er weer, al kunnen we dat helaas niet zeggen van de andere soorten.

salie

Nieuwe verpakking, zelfde product: de zachtjesaan op te zuigen
saliepastilles (die ook eucalyptus, tijm en pepermunt bevatten) van Wala zitten niet meer in een rechthoekig blikken doosje, wel in een kartonnen pakje met sluitklep. Muziek kan u er nog altijd mee maken, keelpijn, heesheid en een verkoudheid aanpakken ook.
Alleen de navulzakjes zijn gesneuveld bij de restyling.

groentensapkuur


De maand februari gaat vooraf aan het sappenkuurseizoen, daarom bieden we u de komende weken een voorproefje aan, letterlijk!, van de sappen die u daarvoor kan gebruiken.
In
week 5 is dat de starter vitaliteitsdrank, een samenstelling met onder meer wortelen, rode bieten en knolselder maar ook zuurkool en venkel. Dit reinigende sap is melkzuurvergist: door fermentatie ontstaat een hoog gehalte aan rechtsdraaiend melkzuur, dat door het lichaam makkelijk opgenomen wordt en zo bijdraagt tot een vlotte spijsverte-ring. Melkzuurbacteriën verhogen de natuurlijke weerstand van het lichaam en remmen de groei van schadelijke bacteriën.
In
week 6 laten we u kennismaken met het frissmakende oranje-kleurige wortelsap: het bevordert een goed zuur-base-evenwicht en bevat veel bèta-caroteen, een voorstadium van vitamine A: anti-oxidant en celgroeibevorderaar. Heel licht verteerbaar en daardoor ook geschikt voor babies en kinderen. En het helpt de huidpigmentatie: mensen met zongevoelige huid doen zichzelf een plezier met het regelmatig gebruik van deze lekkernij.
Week 7 is het de beurt aan de gezondheidsdrank, of groentencocktail, zoals het ook wel bekend staat. Hierin overweegt tomatensap, wat zorgt voor de warme rode kleur. Deze sappenmengeling bevordert het afvoeren van afvalstoffen, helpt de spijsvertering en herstelt de energiebalans. Een mix van kruiden maakt de smaak helemaal af. Goed nieuws voor de koukleumen: de gezondheidsdrank kan ook warm gedronken worden.
In
week 8 trakteren we u op het ondertussen in sportkringen erg befaamde rode bietensap: de donkerrode kleur wijst op de aanwezigheid van anthocyanen, stoffen die de celademhaling en celstofwisseling bevorderen. Kankercellen ontwikkelen zich vooral in een zuurstofarm milieu; anthocyanen zorgen, samen met beweging in open lucht en een bewuste diepe ademhaling, voor een zuurstofrijk milieu, zodat de ontwik-keling van kankercellen wordt afgeremd. Anthocyanen bieden een natuurlijke bescherming bij hart- en vaatziekten en helpen de slechte vormen van cholesterol bestrijden.
Een andere werkzame stof in rode biet is choline, dat een positief effect
heeft op het herstel van levercellen. Verdere uitleg is overbodig, toch?