april 2017

Pajottenlander


De sappenmaker uit het mooie Pajottenland biedt deze maand een promo aan op drie zomerse fruitsappen: perzik-abrikoos, appel-ananas en appel-mango.
Het tropisch zoete appel-ananassap, verhouding 70-30, is rijk aan vezels en vitale stoffen, goed voor de darmflora en tegen infecties, werkt ontgiftend en genezend bij gal- en blaasproblemen, bij huid-ziekten, een zere keel, bronchitis en angina. De enzymen papaïne en bromelaïne helpen bij het verteren van eiwitten.
Het wat dikker vloeibare, oronjegouden appel-mangosap, verhouding 85-15, verschaft u zenuwversterkende B-vitamines, bèta-caroteen en vit C.
Het okeroranje sap van appel, perzik en abrikoos (60-20-20) smaakt uitgesproken zomers en zachtzoet. Dit sap is rijk aan kalium en B3 oftewel niacine.
De aankoop van 4 flessen sap levert u een handige lichtgewicht flessendraagtas op, van 6: een draagtas plus een limonadeglas.


hooikoorts


Begin april is een goed moment voor de start van de tweede ravintsarakuur van het seizoen: die zorgt ervoor dat hooikoortslijders minder tot geen last hebben van rondvliegende pollen of andere allergenen. Ook als u vergeten bent de eerste kuur te doen heeft u er nog baat bij: de symptomen zullen milder zijn, en in acute gevallen kan u de tranende ogen, de lopende neus, de niesbuien, de kriebelhoest en de hoofdpijn tegengaan door de inname van de etherische olie van grove den (luchtwegen), lavendel (hoofdpijn), eucalyptus (antiviraal), teeboom (antimicrobieel), pepermunt (verstopte neus), rozemarijn (antiseptisch) of cederatlas (luchtwegen).
Als u de smaak van de respectieve olie te sterk vindt en moeite heeft met de orale toepassing, dan kan u een aromahanger gebruiken, een inhalator maken of een verstuiver in de kamer zetten. Of nog: enkele druppels in een basisolie mengen en aanbrengen op de voetzolen, het plekje onder de neus of op de hals.
.

stop

Stop kan slaan op een productiestop, een importstop, een eindereeks, of op de verwijdering van artikelen uit het assortiment wegens onvoldoende verkoop, de aanschaf van een beter alternatief, ontevredenheid met een verminderde kwaliteit, en nog zo ‘t een en ‘t ander.
Een productiestop is er nu voor de losse geneeskrachtige thees van de Piramide: wie nog een mix voor blaas en nieren, stoelgang, lever en gal of neus en keel wil hebben moet daar niet te lang mee wachten, want op = op (en bij de verdeler zijn ze het al). Idem maar al vervangen: de vinaigrettes van Emile Noël (exit) door 3 Belgische slasauzen van Alvenat.
Importstop: dat is het geval voor de mooie blikken thee, potjes kruiden en dienblaadjes van Provence d’Antan: we verkopen ze uit aan 2 + 1 gratis.
Als iets uit assortiment gaat wegens niet populair genoeg, dan merkt u daar gewoonlijk niets van. Betere alternatieven hebben we, al een tijd geleden, voor onderhoudsproducten gevonden: Ecover is haast volledig vervangen door het milieuvriendelijker, in 6 gevallen navulbare, en ook nog eens uitgebreider gamma van Sonett.