april 2021

sluitingsdagen


Deze maand nog niet, maar ze komen er wel aan: zaterdag 1 mei, woensdag 12 en donderdag 13 mei is de winkel gesloten. Haal uw groententas op tijd af!

Ginger Jack

…is de naam van een straf gemberdrankje, met limoen, citroen, kruiden en een weinig ruwe rietsuiker. Geen alcohol, dat heeft het niet nodig: een shotje hiervan werkt zeer opwekkend, bevordert de spijsvertering, is goed voor maag, gal en lever. Gember is transportyin, wat betekent dat het de bloedsomloop bevordert en warmte naar de uiteinden van het lichaam stuurt, naar handen en voeten.
Wie het puur te straf vindt kan het verdunnen met water of een ijsblokje, of mengen met fruit- of groentensap. U kan het ook gebruiken in de keuken: maak er eens een pittige vinaigrette mee, voeg het na het koken toe aan een wat flauw smakende soep, verrijk er een fruitslaatje mee. En laat u verrassen!

melig

Heuglijk nieuws voor de veganisten, de glutenintoleranten, de suiker- en sojamijders: die kunnen nu genieten van 3 nieuwe soorten koekjes, die, jawel, allemaal bio, gluten-, soja- en suikervrij zijn - en lekker!

De soorten: haverkoekjes met amandelen, haverkoekjes met veenbessen en walnoot&moerbeikoekjes. Ze zijn gezoet met kokos-bloesemstroop, gemaakt op basis van glutenvrij havermeel en in het laatste geval ook boekweitmeel, bevatten kokosolie en lekkers: amandelen, veenbessen, wolnoten en moerbeien. Ze zitten verpakt in zakjes van 150 g en zijn, mmmm, een absolute aanrader!

Nieuw in het afbakassortiment zijn de
wolnootbroodjes: ze bevatten enkel water, bloem, desem en walnoten, meer niet – geen zoetmiddelen, geen toegevoegd vet. Even bevochtigen, 10 minuten in de oven of in sneetjes gesneden 3 minuten in de broodrooster – klaar!

molens

Nog meer heuglijk nieuws: niet alleen zijn alle molens weer beschikbaar, de familie telt twee nieuwe leden! Wat u al kende: roze en zwart himalayazout, rood hawaiizout, blauw perzisch zout en wit kalaharizout.
De nieuwe soorten zijn het groenig-grijze
keltisch zout en het buitenbeentje: drie kleuren peper verenigd in één molen.

nieuw

…maar niet echt, wel een comeback, in de smaken limoen, kaneel en munt: kauwgom! Bio, suikervrij: voor langdurig en gezond kauwplezier.

Naast de haverdrank van Pajottenlander is nu ook een
haverdrank met calcium: handig voor wie opgroeiende kinderen in huis heeft!