april 2018

feestdagen


Het duurt nog een maandje, maar dan staan ook meteen de eerste sluitingsdagen voor de deur: op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 mei, namelijk, en iets later, op woensdag 9 en donderdag 10 mei. Door enkele feestdagen, juist ja.
Die eerste week zijn er geen groententassen op dinsdag: wie er toch een wil kan die, eventueel in afgeslankte vorm, bestellen voor vrijdag. Wie er die week of de volgende op uit trekt: laat het ons op tijd weten!

tofu curcuma


Er zijn weinig specerijen die zo’n goede reputatie hebben als kurkuma (ook wel gekend als geelwortel, koenjit, tarmeriek), daarom heeft Taifun er een tofuvariant mee gemaakt en daar ook nog zwarte komijn, peper, gember, foelie en kardamom aan toegevoegd: de smaak is licht pittig, niet pikant, de kleur een mooi donker okergeel. Stevig genoeg om er schijfjes of blokjes van te snijden voor op brood, in de salade of groentenschotel
.

de eerste zon

Ook de eerste zonnedagen kunnen de huid al beschadigen, daarom zijn zonnecrèmes verre van een overbodige luxe.
Weleda heeft 4 nieuwe producten met minerale UV-filters ontwikkeld die daar specifiek voor bedoeld zijn, allen op basis van het zonneplantje edelweiss. De zonnelotion (factor 30) is water-bestendig en gemaakt op basis van zonnebloemolie: ze beschermt de huid tegen zowel UVA als UVB-stralen en houdt ze daardoor zacht en soepel.
De zonnecrème voor het gezicht (f30) is er een die de poriën niet afsluit en direct na het aanbrengen de huid beschermt: de basis is een mix van kokos- en jojobaolie.
De zonnelotion voor gevoelige huid (f30) en de zonnecrème voor gevoelige huid (f50) zijn beide waterbestendig - en zelfs geschikt voor baby’s!

de snelle keuken


Neen, geen ramen, wel quinoa express en chicchi.
Quinoa express à la provençale is een kleine instant maaltijd met, uiteraard, quinoa, groenten (tomaat, ajuin, groene paprika), provençaalse kruiden en wat olijfolie. Instant, dat betekent: kokend water erop gieten, even laten trekken – smakelijk. Handig om mee te nemen naar het werk!
Chicchi zijn kleinsoortige, eiwitrijke deegwaren ter grootte van gare haverkorrels, maar dan op basis van kikkererwten: u kan ze in zo’n 4 minuten gaar koken en opdienen met saus of groenten, of ze eerst even roosteren en dan blussen en koken.