april 2019

sluitingsdagen


Die vallen dit jaar aan het begin en het (bijna) einde van
de meimaand, konkreet betekent dit dat De Karwij sluit op

woensdag 1 en donderdag 2 mei
en op
woensdag 29 en donderdag 30 mei.

De dinsdagse groentenabonnees kunnen hier de dag voordien, mits een seintje vooraf, ook na de openingsuren terecht om de tas af te halen.
Op 18 juni schakelen we weer over op zomeruren, maar daar-over leest of hoort u later meer, dat spreekt.

tarwevrij

Dat zijn de haverkoeken met moerbei en hennep van Billy’s Farm: ze zijn gezoet met kokosbloesemnectar en haverstroop, en bevatten behalve hennep- ook lijn- en chiazaad. U begrijpt…..

nieuw


Mooi op tijd zijn de vegan paaseitjes van Wiloco, in 2 versies en 3 smaken: gevulde kleine eitjes in vrolijke kleurtjes verpakt, en (redelijk) holle grote eieren, telkens in wit, bruin en zwart. Gezoet met kokosbloesemsuiker, mocht u daar nog aan twijfelen.

89%, dat is de hoeveelheid cacao die er zeker zit in de nieuwe, pittige Vivani
chocolade met gember en kurkuma. De spaarzame rest is ook hier kokosbloesemsuiker.

Nog meer nieuws voor de lekkerbekken, of liever: een geval van terug van weggeweest. Het gaat om de
spelt fruittaartjes van Molenaartje, gevuld met respectievelijk abrikozen- en bosbessen-moes. Beide zijn gezoet met rijst- en gerstemoutstroop, en natuurlijk ook vegan.

Het assortiment hartig broodbeleg van Zwergenwiese is uitgebreid met
komkommer-dille – juist ja: geïnspireerd op tzatziki! Lekker op de boterham of op crackers, of aangelengd als dipsaus of dressing.


We trekken al een wissel op de warme dagen - die er ongetwijfeld aankomen - met nieuwe dranken. Om te beginnen: 3 sprankelende verse kombucha’s: gember en citroengras, munt en lavendel, mandarijn en steranijs.
Nog meer bubbels: de tonic van Isis, met enkel natuurlijke bitterstoffen, géén synthetische kinine. Lekker met een schijfje citroen, een takje rozemarijn, wat munt- of melisseblaadjes,….
En dan is er nog
kiwiny, een smoothie met sap en pulp van kiwi’s – maar zonder zaadjes - gezoet met druivendiksap.

7 minuten: zolang bedraagt de kooktijd voor de fusilli met nootachtig smakende koraallinzen en rijst. Glutenvrij, eiwit- en vezelrijk, gemaakt zonder toevoeging van zout. Zo vol van smaak dat de saus zeer bescheiden mag zijn!